tisdag 18 maj 2010

Tjuvlyssnar'N

Hört på tåget!

Gubbe1: Hallå din gamla stofil! Hur är det med dig?
Gubbe2(med ascoolt skägg): Jodå, jag är en ensam, cynisk, lagom tjock, godhjärtad 60+:are som nyligen har upptäckt att man inte skulle ha rökt alla de åren när man var ung.... men annars är det bra!

tummen upp för ärlighet! (Y)

måndag 17 maj 2010

Etiquette 1

Har inte alla varit med om detta!? Man går på en smal trottoar, njuter av vårluften, kanske lyssnar på bra musik i lurarna och så händer det som bara inte får hända...... Man får möte! Bara ta det lugnt för jag har nämligen gjort upp en guide för hur man smärtfritt ska kunna ta sig förbi detta.

Trottoar Etiquette

1. Man kan bryta ner detta i två delar, Kvalitet och Kvantitet.

2. Det som står högst på listan i vem som har företräde är Kvantitet, alltså antal folk man möter. Om du inte tidigt hittat en lucka i gruppen du möter så blir det du som får stiga av trottoaren och gå runt om.

3. Nästa är om man är lika många till antal som möts, då kommer man till nästa del, Kvalitet. Okej det låter lite dumt att kalla det kvalitet eftersom det handlar om självförtroende men det hade inte låtit bra med Kvalitet och Självförtroende. Här handlar det om att vara bestämd och visa tydligt med kroppsspråket att man inte tänker väja. Sträck på dig och öka gång-takten så är det stor risk att det blir den mötande som får stiga åt sidan.

4. Undantag

Undantag finns när självförtroendet har överstigit en kritisk punkt. Detta är dessa som hellre går rakt in i folk eller väntar på att bli framsläppt istället för att gå sidan om. Jag har gjort upp en graf så det är lättare att förstå.


Hoppas denna guide kommer till nytta och kom ihåg, det är en djungel där ute, ta det lugnt på trottoarerna!

tisdag 11 maj 2010

Ny i bloggvärlden! :o

Idag startar jag mitt bloggliv. Detta kommer vara en blogg som är verkligen så långt ifrån man kan vara från en modeblogg. Hoppas inte detta avskräcker folk och att ni kommer läsa, för jag kommer göra mitt bästa för att underhålla er.

Under mitt projektarbete som jag hade nu i trean gjorde jag ett arbete om Humor. Här lärde jag mig lite om hur man ska starta en Standup-karriär, men detta visade sig vara alldeles för svårt för att ge sig på redan nu. Så för att utvecklas inom humorn bestämde jag mig för att starta denna blogg. Här kommer jag att skriva lite om de idéer jag har som förhoppningsvis ska bli till mina standup-skämt någon dag.

Jag hade egentligen tänkt att få med denna bloggen i mitt projektarbete men när jag satt ner och skulle skapa den kunde jag inte komma på något bra namn. Tillslut kom jag fram till namnet: Batman kan inte flyga!. Namnet grundar sig på ett av mina allra äldsta minnen. Det är från dagis när ett annat barn hade med sig en batmandocka(ja det sjuka var att det var en docka! inte en actionfigur som alla vi andra "coola" barn hade). Han satt där med sin docka och lekte att han flög från bord till bord. Jag blev lite irriterad och gick fram till honom och sa: Asså du vet väl att batman inte flyga?
Han nekade och sa: Jo det kan han visst, kolla här!
Han lyfte dockan från bordet medans han gjorde schwischande ljud.
Jag: Men han kan inte flyga av sig själv, han måste antingen ha någon maskin eller typ rep!

Jag kommer inte ihåg hur diskussionen fortsatte men jag kommer ihåg hur irriterad jag var. Detta var nog mitt första möte med en ignorant och korkad person som inte lyssnar på andras argument, och varje gång jag träffar någon liknande så tänker jag alltid tillbaka till denna dag.

Detta skulle ju vara en humorblogg så blev det första inlägget så torrt, men kändes att det behövdes så man känner till upphovskällan. Men jag kompenserar ändå med en rolig skylt som jag hitta i Thailand, den är inte fel på något sätt men jag tror nog jag hade kunnat tänka på detta själv.