måndag 17 maj 2010

Etiquette 1

Har inte alla varit med om detta!? Man går på en smal trottoar, njuter av vårluften, kanske lyssnar på bra musik i lurarna och så händer det som bara inte får hända...... Man får möte! Bara ta det lugnt för jag har nämligen gjort upp en guide för hur man smärtfritt ska kunna ta sig förbi detta.

Trottoar Etiquette

1. Man kan bryta ner detta i två delar, Kvalitet och Kvantitet.

2. Det som står högst på listan i vem som har företräde är Kvantitet, alltså antal folk man möter. Om du inte tidigt hittat en lucka i gruppen du möter så blir det du som får stiga av trottoaren och gå runt om.

3. Nästa är om man är lika många till antal som möts, då kommer man till nästa del, Kvalitet. Okej det låter lite dumt att kalla det kvalitet eftersom det handlar om självförtroende men det hade inte låtit bra med Kvalitet och Självförtroende. Här handlar det om att vara bestämd och visa tydligt med kroppsspråket att man inte tänker väja. Sträck på dig och öka gång-takten så är det stor risk att det blir den mötande som får stiga åt sidan.

4. Undantag

Undantag finns när självförtroendet har överstigit en kritisk punkt. Detta är dessa som hellre går rakt in i folk eller väntar på att bli framsläppt istället för att gå sidan om. Jag har gjort upp en graf så det är lättare att förstå.


Hoppas denna guide kommer till nytta och kom ihåg, det är en djungel där ute, ta det lugnt på trottoarerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar